ترانسمیتر فشار دستگاهی است که برای اندازه گیری فشار مایعات، گازها و سیالات در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، اما ترانسمیترها که از آنها با نام مبدل فشار نیز یاد می شود کارایی فراتر از بررسی فشار مایعات و سیالات را انجام می دهند در طی این سالها شرکت های صنعتی گوناگونی کاربرد های جالبی از این دستگاه های اندازه گیری فشار شناسایی کردهاند اما شما تا چه حد با ترانسمیتر آشنایی دارید؟ ما در این مقاله به بررسی سنسور فشار و موارد استفاده آن پرداخته ایم پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید: چرا باید از ترانسمیتر کیفیت هوا استفاده کنیم؟
ترانسمیتر فشار چیست؟
سنسور فشار یک دستگاه مکانیکی می باشد که فشار را تبدیل به سیگنال الکتریکی می کند این نوع سنسور در بیشتر موارد از یک سطح حساس به فشار ساخته شده از موادی مانند فولاد، سیلیکون و مواد دیگر می باشند.
در پشت این سطوح قطعات الکترونیکی قرار دارند که این قطعات قادرند که نیرویی اعمال شده به سنسور فشار را به سیگنال الکتریکی تبدیل کنند، به شکل کلی ترانسمیتر های فشار از سنسور فشار و مدار اندازهگیری ساخته می شوند.
تعدادی از انواع ترانسمیتر های فشار، برای نصب به روش های خاصی نیازمند هستند نصب درست و اصولی این دستگاه ها می تواند در افزایش میزان عمر دستگاه نقش حیاتی داشته باشد. بنابراین بهتر است که برای نصب این دستگاه ها از افراد متخصص استفاده کنید.
نحوه عملکرد ترانسمیتر فشار؟
باید بدانید که این سنسور ها در مدل های مختلفی و توسط شرکت های مختلفی تولید و در بازار موجود می باشد که هر کدام از انواعسنسور های موجود در بازار دارای کیفیت و عملکرد متفاوتی می باشند این سنسورها میزان تغییرات فشار در شرایط و محیط های متفاوت را اندازه گیری می کنند و این فشار را به شکل عدد دیجیتالی نمایش می دهند.
ولی به شکل کلی نحوه عملکرد همه ترانسمیترهای فشار و موارد استفاده آن مشابه می باشد. یعنی این که وظیفه همه ترانسمیترهای فشار کنترل فشار و نمایش آن و موارد استفاده آن در صنایعی می باشد که اندازه فشار در محیط و شرایط مختلف اهمیت دارد.
این سنسور ها نحوه عملکردش اینگونه است که بخشی از فشار را تشخیص داده و قسمت دیگر نیز میزان فشار را نمایش می دهد در واقع ترانسمیتر میزان فشار را به یک سیگنال الکتریکی کوچک تبدیل کرده و آن را به نمایش میگذارد.
موارد استفاده از ترانسمیتر فشار
در ادامه معرفی سنسور فشار و موارد استفاده آن باید بگویم که از این دستگاه ها در صنایع مختلفی استفاده می شود. به تدریج در صنایع مختلف سنسورهای فشار در حال افزایش می باشند این سنسورها در فرآیند و مواردی مانند تصفیه آب و فاضلاب و کنترل کیفیت و حفاظت از سیستم کمک می کنند. همچنین سیگنال به دست آمده از دستگاه برای اندازه گیری سطح مایع سیال ساکن نیز کاربرد دارد.
بنابراین می توان از ترانسمیتر برای اندازه گیری سطح مایع در فرایند تصفیه و ذخیره سازی آب نیز استفاده کرد. به شکل کلی می توانیم بگوییم که موارد استفاده ترانسمیتر فشار در صنایع مختلفی مانند صنعت تامین آب شهری شرکت های صنعتی، تصفیه آب آشامیدنی و حتی صنعت خودروسازی و غیره می باشد.
ویژگیهای ترانسمیتر اختلاف فشار سری DDP چیست؟ برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
انواع ترانسمیتر فشار
نکته قابل توجه این است که سنسور های فشار و موارد استفاده آن بستگی به نوع ترانسمیتر دارد. از آنجایی که ترانسمیتر فشار در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد باید با توجه به کارایی صنایع مختلف تولید توجه شود در عین حال فناوری به کار رفته در درون هر ترانسمیتر نیز میتواند متفاوت باشد.
انواع این دستگاه ها عبارتند از: سنسور های هوشمند، ترانسمیتر سنتی، ترانسمیتر قلمی، ترانسمیتر دارای نمایشگر، ترانسمیتر سیم رزونانس و ترانسمیتر برای محیط های انفجاری از انواع ترانسمیتر فشار می باشند.
سه کاربرد مهم ترانسمیتر فشار
اولین کاربرد این سنسورها، استفاده از این دستگاه در اندازه گیری سطح می باشد این ویژگی و کاربرد یکی از جالب ترین و مهمترین کاربردهای ترانسمیتر فشار می باشد. به شکل کلی یکی از کاربرد سنسور های فشار اندازه گیری سطح مایع در یک ظرف است.
اندازه گیری جریان
با اینکه دستگاه های مختلفی برای اندازه گیری جریان سیال در صنایع فرایندی مورد استفاده قرار می گیرند ولی یکی از مهمترین و پر استفاده ترین دستگاه ها برای اندازه گیری جریان ترانسمیتر فشار می باشد که کمک زیادی به اندازه گیری افت یا افزایش جریان می کند.
نظارت بر مانیتورینگ سیستم فیلتراسیون
یکی دیگر از وسایل و کاربردهای ترانسمیتر فشار نظارت بر فشار سیستم فیلتراسیون است آلاینده های انباشته شده در سیستم فیلتراسیون ممکن است باعث مسدود شدن فیلتر شوند برای نظارت بر اوضاع این سیستم از سنسور فشار استفاده می شود.
امیدواریم که با خواندن این مقاله اطلاعات کافی در مورد سنسور فشار و موارد استفاده آن به دست آورده باشید.
مطالعه بیشتر: معرفی ترانسمیتر گاز آمونیاک